
Çocukların oyunları yaparak, yaşayarak ve aktif katılım ile öğrenmesi, akran eğitimi yolu ile öğrenmenin ön planda olması, oyunlarda genel olarak hareket, sözlü ve sözsüz iletişimin söz konusu, olması, oyunların kendilerine has dilsel tekrarları ya da tekerlemeleri çocukları tekrar yoluyla öğrenmeye yönlendirmesi, oyun içerisinde oyunun kuralları gereğince problemi tanıma, strateji geliştirme, problem çözme gibi aşamalardan geçerek bilişsel gelişimi desteklemesi ve değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel oyunlarımızı küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesi ve yaşamlarına dâhil edebilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzce mayıs ayının son haftası "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda ilimizde de İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz İle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde "Geleneksel Çocuk Oyunları ve İlkokul Fiziksel Etkinlikler" programı düzenlendi. Düzenlenen programa; Vali Yardımcımız Sayın Mücahit Öztürk, İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl MEM Müdür Yardımcımız Murat Saltık, şube müdürlerimiz, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi.
İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı, öğrencilerimizin oyun aracılığı ile öz güven, iş birliği, sorumluluk, sevgi, saygı, adalet, dostluk, paylaşım, dayanışma, takdir etme, yardımlaşma, dürüstlük, kurallara uyma, kararlılık, strateji geliştirme, sabır vb. pek çok sosyokültürel değeri ve yeteneği öğrenirken erken yaştaki fiziksel aktivitenin de sağlıklı bir yaşamın temelini oluşturduğuna değindi.
Programın gerçekleştirilmesinde başta Bakanlığımız olmak üzere emek veren ve katkı sağlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Temel Eğitim Şubemize, yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.